Lovári nyelvtanfolyam (magántanár)

Saját otthonomban, Budapesten az Örs vezér tere közvetlen közelében fogadom a magántanítványokat. 3900-forintot kérek 45 percért, függetlenül a tanfolyamon résztvevők számától. Hat személynél több tagú csoportot azonban nem érdemes indítani, ezért egy személy számára 500-tól 3900 forintig terjedhet, attól függően, hogy hány társsal tanul együtt.

Előre fizetni nem kell, csakis a megtartott órák díját kérem, viszont csoport esetén, annak a részét is ki kell fizetni, aki nem jön el, vagy az egész órát idejében (legalább egy nappal korábban) lemondani. Mivel hétköznap délelőttönként egy középiskolában tanítok cigány nyelvet, hétköznap délután háromtól, hétvégén pedig délelőtt tizenegy órától állok a magántanítványok rendelkezésére. 

A nyelvtanfolyamok konkrét időpontját egyénileg vagy csoportosan egyeztetjük. Változó műszakban dolgozó vagy kiszámíthatatlan elfoglaltságokkal rendelkező egyéneknél alkalmanként is megbeszélhető, nem szükséges mindig ugyanabban a fix időpontban tanulni.

Ha szeretne megismerkedni a lovári nyelvvel, jelentkezzen most és az első óra ingyen van!

Vállalok tanítást egyénileg mint magántanár, és kis létszámú tanfolyamok formájában is. A kislétszámú csoportokban az órák természetesen olcsóbbak.

Mivel vizsgáztató is vagyok, a legjobb tudásom szerint készítem fel tanítványaimat a lovári nyelvvizsgára. A cigány (lovári) nyelv világnyelv, mivel az egész világon beszélik és nyelvvizsga is tehető belőle.

Foglalkozom anyanyelvűekkel is, hiszen nagyon sokan vannak akiknek a nyelvük keveredett más nyelvjárásokkal. Ők egészen rövid idő alatt eljuthatnak a felsőfokú nyelvvizsgáig.Lovári nyelvtanfolyam Budapesten teljesen kezdő szinttől egészen a felsőfokú nyelvvizsgáig.
Diplomára készülőknek nagyon jó lehetőség.


A Lovári nyelvtanfolyamról:

Lovári cigány nyelvből 1993 óta, beásból 1996 óta bárki tehet nyelvvizsgát az Idegennyelvi Továbbképzidő Központban (ITK). Az cigány nyelvvizsga teljesen egyenértékű bármilyen más nyelvből tett nyelvvizsgával. A lovári nyelv sokkal elterjetebb mint a beás, és a vizsgázók jelentősebb része a lovári nyelvet választja. Magyarországon a cigány nyelv bármelyik dialektusából (lovári, cerhári, colár, csurár, stb.) tehető nyelvvizsga. 

1999-ben összesen hatvan vizsgázó volt a lovári nyelvvizsgán, és minden vizsgázó sikeresen levizsgázott. A roma, nem roma származású vizsgázók aránya közel körülbelül 50-50% volt. 2001-ben már több mint 1000 vizsgázó jelentkezett, és már csak alig 30% volt roma származású. Ma már ki lehet mondani, hogy a lovári nyelvtanfolyamokon szinte soha nincsenek cigány származású tanulók, és a nyelvvizsgán is a cigány származású vizsgázók aránya 1%. 

A világnyelvekkel szemben, amelyek esetén hosszú és költséges út vezet a nyelvvizsgáig, a lovári cigány nyelvről az a hiedelem, hogy gyorsan, 3-4 hónap alatt megtanulható, és könnyebben megszerezhető belőle az áhított nyelvvizsga. Ez nem igaz!! 
Azok a nyelvtanfolyamok amelyek ezt hirdetik (mert vannak ilyenek), azokkal nem érdemes foglalkozni. A cigány nyelvvizsga valóban bizonyos szempontokból könnyebb mint a többi, de nem lehet 3 hónap alatt megtanulni, ha valaki nem zseni. Erről részletesebben a velem készített riportban olvashatnak. A lovári cigány nyelvről, nyelvjárásairól, tanulhatóságáról a Lovári nyelvmenüpontban adok további inromációt.


Jelentkezni lehet telefonon, e-mailben,
vagy a jelentkezés menüpontban.
tel: 0670-353-3426


Árak:
egyéni magántanár órák:3900Ft/45 perc
kiscsoportos nyelvoktatás:A csoport létszámával osztódik a 3900Ft
(általában 2-4 fő)

Lovári nyelvtanfolyam | Magántanár | A lovári nyelv | Riport 

Budapesten a X. kerület kertes övezetében, otthonomban tartok lovári nyelvtanfolyamokat. Hosszú évek óta dolgozom, mint magántanár, ezenkívül iskolában is tanítok cigány nyelvet. Vizsgázóim legtöbbje a diploma megszerzéséhez választja a romani nyelv lovári dialektusát, mert tanulása könnyebnek tűnik számukra, mint más ismert idegen nyelveké, bár ez azért nem egészen így van.